Nieuwsbrief

4 juli 2019

Er is weer wat nieuws te vertellen, dus ik kruip achter de computer en ik begin met het laatste nieuws en blik daarna terug. Wat een fantastisch feest afgelopen zaterdag de 29e juni, het 60-jarig bestaan van onze zwemvereniging is groots gevierd. De evenementen commissie had goed uitgepakt, met lekker eten en frisdrank. Daarna met de boot(Friesland) het water op en nog even lekker kunnen zwemmen voor de jeugd en wat ouderen. Wat mij opviel dat er zo weinig leden waren, maar over iemands vrije tijd kan ik niet oordelen, wel jammer hoor. Na afloop kregen we een sleutelhanger met het logo van EZV, erg leuk als aandenken. Het bestuur en de organisatie commissie dank voor het vele werk.

 

Wedstrijden:

Jennifer de Vries en Shannon van den Berg hebben meegedaan met de open water wedstrijd te Leiden, ze zwommen daar de 1 km schoolslag in een hele goede tijd, Jennifer haar tijd was 21:04:15 en van Shannon 23:32:85, maar werden toch gediskwalificeerd, ze hadden niet mogen zwemmen in een wetsuit, maar deze regel stond niet in de uitnodiging. Dames ik ben toch trots op jullie.

In Amsterdam heeft Jennifer meegedaan aan de Speedo wedstrijd 25 m baan, zij zwom daar een dikke Pr op de 200 m schoolslag in een tijd van 3:26:23 en werd 10e in haar leeftijdsklasse.

Gymzaal:

We willen graag een uur droogtraining, is dat mogelijk, ja natuurlijk gaan we dat doen. Ik heb een gymzaal geregeld, in het begin waren er genoeg deelnemers om de kosten van deze zaal betaalbaar te houden. Maar de afgelopen maanden moest daar toch geld bij van het bestuur. Afgelopen maand  was zeer droevig, gisteravond waren er maar twee. Dit was tevens de laatste avond van het seizoen 2018/2019. Voor het komende seizoen 2019/2020 gaan we weer van start op woensdag 28 augustus en ook weer van 19:15 tot 20:15 uur. Dan gaan we kijken of we weer genoeg deelnemers kunnen krijgen.

Niet vergeten:

Zaterdag 6 juli  wordt tijdens de Enkhuizer waterweek wederom de Open Water prestatietocht gehouden. De start is om vier uur, kwart voor vier aanwezig voor de warming-up. Start is bij de Witte Voet, grasveldje voor de Drommedaris.

Vakantie:

8,9 en 11 juli zijn de laatste trainingen in het zwembad. Ik wens iedereen een prettige vakantie toe, rust uit, ga bruin worden (niet verbranden) en denk even aan alleen leuke dingen.

Met vriendelijke groet,

Jan de Boer.