Zwemmen

Zwemmen is niet alleen je diploma halen, maar zwemmen is ook een sport die je op verschillende manieren kunt beoefenen. EZV hanteert een brede aanpak van de diverse zwemslagen. Deze wijze en de geleidelijke opbouw hiervan heeft tot nu toe de beste resultaten opgeleverd. Centraal hierbij staat dat ieder op zijn eigen niveau zijn sport kan beoefenen.

Recreantenzwemmen

Jeugd en senioren Na het behalen van je zwemdiploma biedt EZV je de mogelijkheid om de aangeleerde zwemslagen nog verder te verbeteren, zoals de vlinderslag, rugslag, schoolslag en borstcrawl. Mocht nu blijken, dat je zin hebt om hier mee verder te gaan, dan kun je doorstromen naar het wedstrijdzwemmen. Dit is uiteraard geen verplichting.

Wedstrijdzwemmen

Jeugd en senioren Na het recreantenzwemmen is dit een uitstekende manier om verder te gaan in de wedstrijdszwemsport. Dit betekent dat je meer kunt gaan trainen op techniek, conditie en specifieke wedstrijdelementen, zoals de start, de zwemslag en het keerpunt. Het aantal wedstrijden neemt toe tot gemiddeld zo’n 20 per jaar.

Masters

Senioren Omdat jonge zwemmers ook eens oudere zwemmers worden hebben wij bij EZV een mastergroep opgezet.¬† Maar wat zijn masterzwemmers? Dat zijn zwemmers die in wedstrijden zwemmen met leeftijdsgenoten en dit kan al vanaf 20 jaar. Voor deze aparte groep zwemmers zijn competities ( zuiderzeecircuit), Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen te zwemmen. Dit is gezelligheid op een ander nivo met ook altijd goede prestaties. Dus ben je een oudere ( oud ) zwemmer en kriebelt het kom dan eens kijken.  

Trimzwemmen

25+. Onder leiding van ervaren trainers wordt op een verantwoorde manier gewerkt aan de conditie. Gezelligheid en plezier staan hierbij voorop. Je zult ervaren dat als je aan enige trainingen hebt meegedaan je conditie en body met sprongen vooruit gaan. Dus wat houdt je nog tegen. Kom eens langs en maak vrijblijvend een paar gratis proeftrainingen mee.

Specials

Wij zijn een zwemvereniging die gehandicapten de mogelijkheid biedt om te zwemmen of te leren zwemmen. Ieder doet dat op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Water geeft gehandicapten veel bewegingsvrijheid zonder dat ze bang hoeven te zijn om te vallen. Zwemmen is daarom voor velen een hele leuke sport. We geven les op een ontspannen manier. Plezier in de les is immers heel belangrijk. Waar mogelijk leren we de best haalbare zwemslag aan. Soms is het belangrijker dan een kandidaat beweegt en aan sport doet. Een ding hebben alle kandidaten gemeen: ze kunnen zich goed redden in het water.